top of page
Vangen

Ratten vangen met ratten

Tijdens het onderzoek naar alternatieve vangmiddelen voor zwarte ratten is  een vangkooi ontwikkeld, die zeer efficiënt werkt.

 

Er is gebleken dat, als er 1 rat in de val verdwaalt, dit een aantrekkende werking heeft op de rest van de populatie. Binnen korte tijd zitten er grotere aantallen van de plaagdieren in de val.

In onze zogenaamde gezinskooi zijn al tot 19 exemplaren aangetroffen !!!

Het is zaak om bij gebruik van deze kooien dus altijd 1 of meerdere exemplaren in de kooi te laten zitten om weer andere dieren aan te trekken.

Please reload

Nieuws Projectgroep Zwarte Rat

Projectgroep vergadering Gemeenten

03/09/2018

Hunsel - o.v.b. is er een overleg, op donderdag 20 september 2018 van de projectgroep Zwarte rat Noord & Midden-Limburg. Deze vindt plaats in de gemeente Roerdalen, op de werf in Melick, gelegen aan de Apollolaan 2, 6074 EH te Melick.

Projectgroep vergadering Plaagdierbestrijders

10/10/2016

HUNSEL - Op woensdag 19 oktober 2016 is het volgende overleg van de projectgroep Zwarte rat Noord & Midden-Limburg. Deze vindt plaats in de gemeenteloods in Hunsel.

Projectgroep vergadering

15/06/2016

HUNSEL - Op donderdag 16 juni 2016 is het volgende overleg van de projectgroep Zwarte rat Noord & Midden-Limburg. Deze vindt plaats in de gemeente Peel en Maas in de huis van de gemeente. Wilhaminaplein 1 te Panningen. Naast de zwarte rat problematiek zal een belangrijk agenda punt besproken worden: de nieuwe wet natuur en haar gevolgen voor de gemeenten.

Projectgroep vergadering RIVM

04/04/2016

HUNSEL - Op 5 april 2016 heeft een vergadering plaats gevonden bij het RIVM over de monitoring van wilde rattenpopulaties in Nederland, deelnemers waren naast het RIVM, de projectgroep Zwarte Rat Noord & Midden-Limburg, het KAD, NVPB, Plan, Universiteit Utrecht, Wagingen, de Waterschappen, LTO, Dieren- bescherming, GGD Amsterdam en de vereniging Stadswerk.

Het doel van de vergadering betrof het opzetten van een doelmatige en gezamelijke rattenmonitoring. Er zal een stuurgroep opgezet worden, met als doel het formuleren van de doelstellingen voor de monitoring.

Te denken valt aan: met welke doelen wordt gemoniteerd, wat wordt gemonitord, monitoring van rodenticiden.

Please reload

bottom of page